APIE
MOCHI -
istorinis japonų desertas, praturtintas tūkstančių metų istoriją bei ilgus metus naudotas ir kaip religinių aukojimo ritualų dalis. Mochi – ne tik sėkmės simbolis, tačiau ir darną šeimoje saugantis talismanas.
Viskas prasidėjo prieš 2000 metų, kai Japonijoje buvo pradėti auginti ryžiai ir netrukus iš jų gimė močis. Mažas šedevras, jungiantis tradicinį ryžių derlių su japonų meistrų tikslumu. Mochi buvo gaminami religinės ceremonijos „mochitsuki“ proga, kurioje ilgą laiką galėjo dalyvauti tik imperatorius ir didikai.
Mochi tapo laimės ir vilties simboliu.
Vėliau Mochi gamyba tapo visos šalies tradicija, o per Naujųjų metų šventes visi japonai, pasklidę pasaulyje, „mochitsuki“ metu gamino Mochi. Pamažu močiai pradėjo plisti visame pasaulyje ir labai greitai šis desertas sulaukė didžiulės sėkmės už Azijos ribų. JAV ledų močiai tapo didžiuliu hitu.
Mochi gaminamas iš specialių lipnių ryžių, kurie garinimo ir smulkinimo metu virsta tešla, užpildyta tradiciniais saldžiais įdarais. Gaminami pagal šią techniką, Mochi tampa minkšti ir švelnūs, o subtilus jų skonis išryškėja burnoje nuo pat pirmo kasnio.
Tačiau populiariausias ir labiausiai žinomas yra ledų pavidalo Mochi, kurie pasaulyje tapo kone priklausomybę keliančia mada.
Mūsų desertai, skirtingai nuo populiariausių ledų pavidalo Mochi yra sukurti pagal specialų MOTIKO receptą, dėl kurio šie Mochi tampa unikalūs: šaldyti kaip ledai, tačiau neištirpsta ir nepraranda formos, palaikyti kambario temperatūroje keičia savo skonio savybes ir primena sufle. Tai – unikalus desertas, kurį tiesiog būtina paragauti.
Puikus derinys su kreminiu ledų įdaru, įvairių rūšių vaisiais, riešutais ar šokoladu, suvyniotas į gardžią ryžių tešlą, yra mažas laimės gabalėlis, ką Mochi ir vaizduoja.
Parvežėme Mochi ir jums, kad galėtumėte paragauti šio laimės gabalėlio.